Ingredienser: Nitritsalt(E250) (0,06%), salt, rörsocker, lökpulver, rökt paprika, svartpeppar, vitlökspulver, chilipulver.
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1298 kJ/307 kcal
Fett 2,3 g
– varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrater 59 g
– varav sockerarter 48 g
Fiber 6,3 g
Protein 8,9 g
Salt 10,3 g
Ursprung: Tyskland.
Instruktioner:
1 kg skivat nötkött (eller viltkött) * Ingår ej
0,3 dl Finnvacum kryddblandning beef jerky classic
1 dl Sojasås * Ingår ej
2 matskedar worcestershiresås * Ingår ej
Blanda kryddblandning, sojasås och worcestershiresås och häll över det i en bunke tillsammans med det skivade köttet. Marinera i 8-12 timmar i kylskåp så att köttet blir ordentligt smaksatt. När du är redo att tillaga, placera köttet i ugn, torkugn eller rökskåp i 4-6 timmar och tillaga i en ugnstemperatur på 73-80 ºC.